Home > Ganduri > Microsoft, Google si Facebook, triunghiul amoros

Microsoft, Google si Facebook, triunghiul amoros

17 May 2011

Am postat acum cateva zile cum Facebook a angajat o firma pentru a defaima Google. Astazi, vad ca Google se ia de Microsoft. Si ce mod mai bun de a te lega de Microsoft decat prin a ataca Windows. Google a afirmat ca produsele Microsoft si sistemul acestuia de operare sunt invechite si incete. Compania NetApplications, citata de CNN Money, spune ca mai mult de 50% dintre calculatoare merg pe Windows XP, un sistem de operare care a aparut in urma cu 10 ani (lucru in care nu prea vad problema… atata timp cat Windows Vista a fost o PORCARIE, iar nu toate calculatoarele din ziua de azi au resursele necesare pentru a rula Windows 7, XP ramane singura alternativa viabila).

Acest ataca vine dupa ce Google isi pune la punct un sistem de stocare a datelor online de ceva vreme, fara Hard Diskuri. Foarte interesant. Iar acum, vad ca Microsoft si-a optimizat motorul sau de cautare, Bing, astfel incat va returna cu prioritate rezultatele cautarii care au primit “Thumbs Up” de la prietenii tai de pe Facebook.

Pe scurt: Google o ia din doua parti, atat de la Microsoft, cat si de la Facebook. Oare va putea face fata? O fi Google mare si tare, si cred ca impotriva unuia dintre cei doi colosi nu ar avea nici o problema. Dar impotriva amandurora? Eu zic ca se va anunta un an foarte interesant in domeniul IT din acest punct de vedere. Drama si intorsaturi de situatie… Poate Facebook va intoarce armele impotriva Microsoft… poate se va dovedi ca Apple este defapt fratele pierdut de mult al lui Microsoft, sau, chiar mai bine, Facebook are o relatie extraconjugala cu Yahoo! Of of… atat de mult suspans. Unde esti tu Jose Armando? 😦