Home > Ganduri > Ce conteaza cu adevarat?

Ce conteaza cu adevarat?

5 June 2011

Ati stat vreodata sa va ganditi ce conteaza cu adevarat in viata? Pentru ca pe mine unul sincer, concluzia ma sperie. Probabil ca toti aveti un telefon scump. Bine bine, o fi el foarte bun, dar pana la un punct. Spre exemplu, am auzit acum ca vor face telefoane cu Dual Core. La ce Dumnezeu iti trebuie telefon cu Dual Core?! Ca sa joci pe un ecran cat o puta de furnica Assasin’s Creed 2? Daca da, esti prost! Stiti cat va costa un asemenea telefon? Cel putin vreo 3000-4000 lei. Pai iti dai seama ca, daca nu sunt retardat, ce calculator imi iau de 4000 lei?? Ah, sau mi-l iau direct de la Orange / Vodafone / X si Y? Da, mi-l iau mai ieftin, dar revenim la problema anterioara: CE CRISTOS SA FACI CU EL?!?!

Asa, sa trecem la masini. Sa luam un BMW, full option, tot ce vreti, ca tot e la moda printre cocalarii zilelor noastre. Unul din ultimele modele ar costa in jur 40.000 de Euro sa zicem, corectati-ma daca gresesc, nu ma prea pricep la masini si o recunosc, dar nu poate fi foarte eronat pretul. Stiti ca in secunda in care ati iesit cu el pe parta fabricii, masina costa 35.000 de euro? In cel de-al doilea an, pretul masinii deja scade la jumatate, urmand ca undeva prin anul 4, pretul sa fie sub 15.000 de Euro. Nu va suparati, dar o chestie care se depreciaza cu mai mult de 50% in 4 ani, avand in vedere ca ar trebui, in opinia mea, sa ma tina macar 10. E ca si cum as fi cumparat-o degeaba.

Dar iau ma iau cu vorba. Ideea e urmatoarea: in momentul in care ajung la 50-60 de ani, pot sa am masina cea mai mare si o casa luxoasa si telefon de aur si implant de piele de pui de delfin. Pentru ca daca nu am cu cine sa impartasesc aceste lucruri, le am degeaba. Asa ca data viitoare cand vreti sa dati mai mult de 1000 lei pe un telefon care face poze si inregistreaza filme si-mi face cafeaua, dar nu e in stare sa faca un rahat de apel calumea, mai ganditi-va o data. Important in viata sunt 4 lucruri: cultura, onoarea, dragostea si nu in ultimul rand, fericirea, care poate fi dobandita doar unindu-le pe cele 3 mentionate anterior.

Prea multa lume din tara asta nu intelege lucrurile astea simple, si cred ca inclusiv din acest motiv tara asta este in starea deplorabila in care se afla si cultura oamenilor este care este.

Sper ca intelegeti macar jumatate din ce-am vrut sa zic, pentru ca daca nu ati inteles, si daca stati sa reflectati putin asupra faptului, s-ar putea sa aveti parte de o trezire brusca la realitate. Ori asta, ori faceti parte din categoria de oameni care ma vor numi prost, cretin si bou-vagon, caz in care este un X mare in coltul din dreapta sus, va invit sa-l folositi.

Advertisements
Categories: Ganduri Tags: , , , , ,
 1. yoyo
  5 June 2011 at 11:06

  Putina lume stie diferenta dintre pret si valoare, iar si mai putina o si face.
  Si la ce sa te mai astepti intr-o societate bazata pe consumerism?

 2. Chad
  6 June 2011 at 16:10

  NA … da bine ma omule, crezi, k cocalarii nu isi dau seama k chestia care costa X lei nu e chiar asa super, precum el o prezinta la prietenii? Dar chestia e k (2 cazuri):
  1.) nu cunoastea valoarea banului, caz in care la un moment dat in viata o sa isi dea seama si o sa dea cu capul de pereti.
  Si cazul 2.) cunoaste valoarea banului, dar asta e tot ce o vazut in viata, si nu stie mai mult….
  dar 1 lucru e cert, nu te mai supara pe aia pe care ii vezi k nu pot, k “De unde nu se poate nici Dumnezeu nu cere”. Bucura-te k tu vezi alt cumva lucrurile, cum tie ti se pare modul bun, si lasa-i pe ceilalti in plata lor….oi face si ei ce oi face , adik pe scurt:
  – zboara din floare in floare,
  – se casatoresc, fac un copil
  – peste 3 ani isi dau seama k sunt gay ( =)) …da stiu sunt nashpa…) dar din pacate copilul lor o sa faca aceeasi greseli ca si tatal
  (Just an oppinion ) Peace out

 1. No trackbacks yet.
Comments are closed.
%d bloggers like this: