Home > Ganduri > Windows 8 Preview

Windows 8 Preview

2 June 2011

Ieri, la conferinta D9, conferinta tinuta anual, a fost prezentata noua generatie de Windows, nume de cod: Windows 8 😀 Se vrea ca acesta sa fie o “reformatare” daca vreti a Windowsului asa cum il stim noi, de la chip pana la interfata. Se spune ca, un calculator bun bazat pe Windows 8 este un nou tip de device, care variaza de la ecrane mici la ecrane mare, touch only :-?, fara tastatura sau mouse.

Mie unul nu-mi surade atat de tare toata treaba asta cu touchscreenurile. Poate sunt eu mai invechit de felul meu, dar cu o tastatura si un mouse in mana sunt ca si pestele in apa. Dar cand ma pun la Joystick, Gamepad sau alte ghidusii, sunt la fel ca si bunicu sau bunica incercand sa scrie un text la calculator cu toate zece degetele, in timp ce navigheaza pe net in acelasi timp. Pe scurt: praf. Cu toate astea, poate ca n-o fi el touch-ul atat de rau. Pana la urma, sunt miscari naturale, nu? Singura mea frica este ca, o data ce va aparea Windows 8 pentru calculatoarele lor foarte smechere, versiunea pentru noi, oamenii de rand cu mouse si tastatura va fi mediocra, cel mult. Adica, uitati-va la Vista. Au dat-o in bara colosal si nu era nu stiu ce noua tehnologie. Daaar, o tanti pe nume Julie Larson-Green, vicepresedinte la departamentul Windows Experience, sau ceva genul, zice asa:

The full capabilities of Windows continue to be available to you, including the Windows Explorer and Desktop, as does compatibility with all Windows 7 logo PCs, software and peripherals.

Although the new user interface is designed and optimized for touch, it works equally well with a mouse and keyboard. Our approach means no compromises — you get to use whatever kind of device you prefer, with peripherals you choose, to run the apps you love. This is sure to inspire a new generation of hardware and software development, improving the experience for PC users around the world.

Pe scurt ar veni ceva in genul, stati linistiti, nu doar ca va avea touch-technology, dar va fi extra super mega compatibili si cu mouse-ul si tastatura. Va intreb eu atunci, ce e mai bine? Sa faci doua lucruri bune sau unul singur perfect? Nici nu stiu cum ar fi de preferat in cazul de fata. Cert e ca, odata cu Windows Vista si apoi Windows 7, cel putin din punctul meu de vedere, Microsoft mi-a dat una rece, iar apoi una calda. Acum sa vedem. Windows 8 ce va fi?

Aveti aici un mic filmulet de prezentare a noului Windows. Pot sa spun ca nu arata rau, oricat de sceptic as vrea sa fiu. Enjoy!

Advertisements
%d bloggers like this: