Home > Ganduri > Facebook joaca murdar

Facebook joaca murdar

15 May 2011

Am citit pe site-ul Antena 3 o stire interesanta care am s-o impartasesc cu voi:

“Facebook a angajat o firmă de relaţii publice de top, care să transmită prin mass media din Statele Unite, informaţii negative despre Google, principalul său competitor, informează The Guardian.

Burson-Marsteller, una dintre cele mai mari firme de PR din lume, a încercat să obţină de la USA Today, Washington Post şi alte agenţii de ştiri importante, publicarea unor ştiri defăimătoare cu privire la politicile de confidenţialitate practicate de Google.

Intenţia Facebook a fost dezvăluită în momentul în care mai multe discuţii pe e-mail au fost făcute publice. Reprezentanţii Facebook au confirmat ulterior că i-au angajat pe cei de la Burson-Marsteller.

Suspiciunile privind comanda Facebook au apărut în momentul în care mai mulţi jurnalişti şi-au oferit serviciile mai multor agenţii de presă din Statele Unite pentru a scrie articole anti Google, în numele angajatorului lor, Burson-Marsteller.

Paul Cordasco, purtătorul de cuvânt al companiei de relaţii publice, a explicat că angajamentul pe care îl presupunea contractul cu Facebook venea împotriva politicii şi modului de operare al Burson-Marsteller, iar înţelegerea nu ar fi trebuit acceptată de la bun început. Colaborarea cu Facebook a fost încheiată, a continuat acesta.

Miza campaniei pe care Facebook a dorit să o realizeze prin Burson-Marsteller era defăimarea Google Social Circle, o reţea de socializare bazată pe Gmail.

Atât Facebook, cât şi Google, au refuzat să comenteze incidentul.”

Am si eu o curiozitate umila: oare daca nu s-ar fi aflat despre acest incident, ar fi continuat campania de defaimare?

Advertisements
 1. Andrei
  15 May 2011 at 1:59

  mi se pare o prostie sa “defaimezi” o companie. astia sunt atat de bogati incat nu au ce sa faca in timpul liber..

  • 15 May 2011 at 2:09

   Prima legatura care imi sare in ochi intre cele doua este posibilitatea de Instant Messaging, atat pe Google cat si pe Facebook… Dar nu cred ca Google e mai mult decat un ghimpe in coasta celor de la Facebook deocamdata din acest punct de vedere, Facebook avand 550 milioane de utilizatori activi.

   Sau poate e…

 1. No trackbacks yet.
Comments are closed.
%d bloggers like this: